OM OSS

ODDS GULD HISTORIA

Odd Magnusson, grundaren av Odds guld, föddes i Visby 1949. Odd intresserade sig tidigt för guldsmide.
Redan som 14-åring blev han guldsmedslärling hos juvelerar Svensson på S:t Hansgatan i Visby. Efter ett par år som lärling började han arbeta på Guldsmedjan vid Wallers plats. År 1969 var Odd 19år och hade redan skaffat sig stora kunskaper inom guldsmide,  han valde då att själv överta Guldsmedjan på Wallers plats.
1984 förflyttade han verksamheten till Adelsgatan, där butiken och smedjan ligger än idag.

André Magnusson, Odds äldsta son, ärvde intresset för guldsmide och fick i unga år lära sig guldsmide av sin far. Efter André tagit studenten började han som lärling på Odds guld. År 2009 gick Odd i pension och sedan dess har André drivit företaget vidare.

ATELJÉN

Odds fascination för guld - och silversmycken funna i forntida skatter och gravar runt om på Gotland inspirerade honom till att göra historiska smyckeskollektioner i silver och guld.
Historiska smycken har vi nu tillverkat i egen verkstad i snart 50 år, vilket är något vi är mycket stolta över.
Förutom ett stort utbud av historiska smycken erbjuder vi Andrés egendesignade unika kollektion Nature, som han skapat med inspiration från naturen och dess former. Vi är även återförsäljare och kan därmed erbjuda smycken som är designade världen över.

Vi har ett brett urval av vigsel- och förlovningsringar i alla metaller och prisklasser. Men vi kan även låta tillverka en unik förlovnings- eller vigselring till just Dig. Kom in så visar vi dig gärna vad vi har att erbjuda.
Självklart gör vi också reparationer, samt ateljéarbeten utformade efter kundens önskemål.

I vår smedja och butik står hantverk och kvalitet i fokus.

BUTIKEN

I butiken hälsar vi dig välkommen med ett leende och ger dig bästa möjliga service. Vi tar oss tid att hjälpa dig finna det du söker.
Det är en lugn och skön miljö där du kan gå och titta i lugn och ro.                         

Varmt välkommen!